Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ματωμένες φράουλες


Στο αρχείο μπαίνει οριστικά η υπόθεση της Νέας Μανωλάδας. Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της ομόφωνης αθωωτικής ετυμηγορίας που είχε απαλλάξει τους βασικούς κατηγορούμενους για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών τον Απρίλιο του 2013.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Πάτρας ήταν τόσο σοκαριστική ώστε παρενέβη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη που ζήτησε αντίγραφο, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση. Αλλά, τελικά, αυτό δεν θα συμβεί.

Ετσι, οι πυροβολισμοί εναντίον των Μπαγκλαντεσιανών εργατών που διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους θα περάσουν και αυτοί στο μεγάλο αρχείο των εγκλημάτων που έμειναν χωρίς τιμωρία. Με βάση την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο φραουλοπαραγωγός δεν φέρει καμία ευθύνη για το πιστολίδι, για τις συνθήκες κάτεργου, για την άγρια εκμετάλλευση και τον εκφοβισμό των μεταναστών.

Και οι κρίνοντες κρίνονται, ειδικά όταν η κρίση τους είναι τόσο προσβλητική για τον δημοκρατικό κόσμο και τόσο ξένη προς τις θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου