Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ οδηγείται στο πολιτικό περιθώριο


Κρατώ την καταληκτική φράση του Τριανταφύλλου: "Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την συγκρότηση μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστερής Παράταξης, της μοναδικής προοδευτικής μεταρρυθμιστικής λύσης για την χώρα και τους πολίτες, που ασφυκτιούν ανάμεσα στον αδιέξοδο και παρωχημένο διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ". Με μια ανάλογη πρόταση έκλεινε τη δική του επιστολή "αποχαιρετισμού" και ο φίλος Φωτίου... Είναι η κοινή πεποίθηση όλων μας. Ο δρόμος είναι πάντοτε μπροστά. Μόνο που για να τον περπατήσεις οφείλεις να δεχτείς την ζωογόνο κούραση της κίνησης. Η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ έχει επιλέξει τη φθορά της ακινησίας. Επιλογή που οδηγεί σε μια θανάσιμη πλήξη. 

Α.ΣΤΕΓΟΣ


γράφει ο Θοδωρής Τριανταφύλλου

Είναι γνωστές οι διαφωνίες μου με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές του κόμματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχα άλλωστε την δυνατότητα να τις εκφράσω σε πολλές συνεδριάσεις, τόσο πριν το Συνέδριο, όσο και μετά και μέχρι τις Εκλογές. Αφορούσανε, χονδρικά μιλώντας, τον τρόπο και τον χρόνο αποχώρησης από την Κυβέρνηση, εν συνεχεία την στάση μας στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και σε τελική ανάλυση την απουσία σαφούς προοδευτικού μεταρρυθμιστικού στίγματος που θα έδινε προοπτική και διέξοδο στους πολίτες και τη χώρα. Δεν έχει θεωρώ νόημα να ξανααναφερθώ εδώ σε πράγματα που έχουμε συζητήσει επί μακρόν. 



Το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξε βαρύ και συντριπτικό, οδηγώντας το κόμμα στα όρια του αφανισμού. Ήλπιζα ότι το πρόσφατο εκλογικό σοκ θα ήταν μια τελευταία ευκαιρία για μια γενναία και αυτοκριτική συζήτηση, κάτι που θεωρούσα απαραίτητη προϋπόθεση για μια δημιουργική επανεκκίνηση με αναθεώρηση βασικών πολιτικών επιλογών μας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς η εκλογική αποτίμηση αναλώθηκε σε γενικόλογες διαχύσεις ευθυνών, στην αναζήτηση «εσωτερικών εχθρών» και σε προσχηματικές εξηγήσεις, παραπέμποντας σε ένα εκτός τόπου και χρόνου συνέδριο που μόνο να αθροίσει προβλήματα και να επιβεβαιώσει ηττημένους μηχανισμούς μπορεί. Παρατηρείται δε μια συνεχής διολίσθηση σε ρόλο δύναμης συμπληρωματικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που μοιραία ακυρώνει τους λόγους ύπαρξης του κόμματος. Χάνεται έτσι η τελευταία έστω ευκαιρία να συμβάλλει το κόμμα στην ανασυγκρότηση ενός αυτόνομου ισχυρού κεντροαριστερού μεταρρυθμιστικού πόλου και εξ αντικειμένου οδηγείται στο πολιτικό περιθώριο. 


Οι πολιτικές μου διαφωνίες έχουν καταστεί τόσο σημαντικές, που με τοποθετούν σε αποκλίνουσα πολιτική τροχιά από αυτήν της ΔΗΜΑΡ. Αδυνατώ να παρακολουθήσω τις πολιτικές επιλογές του κόμματος και μάλιστα από την θέση εκλεγμένου στα τοπικά όργανα. Με δεδομένη και την απόφαση μου να μην συμμετέχω στις προσυνεδριακές διαδικασίες, υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος της ΠΕΘ και της γραμματείας της. 

Θα συνεχίσω να εργάζομαι για την συγκρότηση μιας ισχυρής αυτόνομης Κεντροαριστερής Παράταξης, της μοναδικής προοδευτικής μεταρρυθμιστικής λύσης για την χώρα και τους πολίτες, που ασφυκτιούν ανάμεσα στον αδιέξοδο και παρωχημένο διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.


Ο Θοδωρής Τριανταφύλλου είναι ειδικευμόμενος ιατρός στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου