Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

2o Θερινό Σχολείο Δημιουργικής Γραφής


Το 2o Θερινό Σχολείο Δημιουργικής Γραφής Ενηλίκων με τίτλο: "Από την ιδέα στο χαρτί: τα βήματα της συγγραφής [ και η προσέγγιση του Καπετάν Μιχάλη ]" οργανώνουν το καλλιτεχνικό εργαστήρι LaCulturela, ο συγγραφέας Λευτέρης Γιαννακουδάκης και ο Δήμος Ανωγείων.
 



Το σχολείο θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια κατά το χρονικό διάστημα από 14 έως 19 Ιουλίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στη μαθητική εστία Ανωγείων κατά το διάστημα των μαθημάτων. Στο θερινό σχολείο θα διδάξει ο συγγραφέας Λευτέρης Γιαννακουδάκης. Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 150 ευρώ. Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται διαμονή, διατροφή και τα μαθήματα δημιουργικής γραφής. 

Για έξι μέρες οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν πάνω σε ζητήματα δομής χαρακτήρα, πλοκής, ύφους, οπτικής γωνίας, σκηνικού, δημιουργώντας δικά τους, πρωτότυπα κείμενα, ενώ θα αναλυθεί με την προσέγγιση της δημιουργικής γραφής το μυθιστόρημα "Ο Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη. 

Αν το κεντρικό ερώτημα που σας απασχολεί είναι αν διδάσκεται η γραφή, μην φοβάστε ότι θα μείνετε μόνοι. Το ερώτημα αυτό έχει και συνεχίζει να απασχολεί συγγραφείς και θεωρητικούς της λογοτεχνίας. Κείμενα του Γιαννακουδάκη επιχειρούν να απαντήσουν σε αυτό και σε συναφή με τη γραφή ερωτήματα. Το ίδιο και με τον γοητευτικό τρόπο της αμεσότητας και της ομάδας επιχειρούν και τα μαθήματά του. Αυτό το τελευταίο το γράφω και από προσωπική εμπειρία.  

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής, δείτε  ε δ ώ  την σελίδα του εργαστηρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου