Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ναι στον διάλογο των "58"…

…ζητούν μέλη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ από την ηγεσία τους, με το πιο κάτω κείμενο το οποίο ενυπόγραφα θα κατατεθεί στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Η Δημοκρατική Αριστερά να πει ΝΑΙ στον διάλογο

Η δημιουργία του τρίτου πόλου αποτελεί εξ αρχής για τη Δημοκρατική Αριστερά βασική στρατηγική επιλογή, στην οποία εμμένει σταθερά, ανεξάρτητα από συγκυριακούς συσχετισμούς δυνάμεων.

Σε μια εποχή πρωτόγνωρης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, αλλά και ισοπεδωτικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και συλλήβδην του πολιτικού προσωπικού (με συνέπεια την επικίνδυνη για τη δημοκρατία αναβίωση της φασιστικής ακροδεξιάς), η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς —αλήθεια, πόση σημασία έχει η ταμπέλα;— δεν μπορεί να γίνει με όρους του χθες· δεν μπορεί να γίνει με αρνήσεις και ετεροπροσδιορισμούς, με ηγεμονισμούς ή με βραχυπρόθεσμους τακτικούς υπολογισμούς.

Η έκκληση / πρόσκληση των 58 για την έναρξη διαλόγου των ευρύτερων δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού εντάσσεται στη στρατηγική επιδίωξη του κόμματός μας για την ανασυγκρότηση του χώρου. Η a priori απόρριψη αυτού του διαλόγου έρχεται σε αντίφαση με τις βασικές επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και με τον ίδιο τον χαρακτήρα μιας μη φοβικής αριστεράς, μιας αριστεράς τής ανανέωσης, του διαλόγου, της συμμετοχής.

Ζητάμε από το κόμμα μας, τη Δημοκρατική Αριστερά, με δεδομένη σε κάθε περίπτωση την πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, υπηρετώντας ακριβώς τη δική της στρατηγική του τρίτου πόλου, να ανταποκριθεί καλόπιστα και με ανοιχτό πνεύμα στην πρόσκληση σε διάλογο για την ανασυγκρότηση του χώρου, με στόχο την υπέρβαση του νέου δικομματισμού αλλά και τον απεγκλωβισμό από το στείρο δίλημμα μνημόνιο / αντιμνημόνιο χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς, να συνεισφέρει τις προτάσεις της, το πρόγραμμά της, το πολύτιμο παράδειγμα συνεργασίας· να προτείνει, πιστή στις προγραμματικές της αρχές, την πλατφόρμα που θα αντικαταστήσει τις ασκούμενες πολιτικές· να συνδιαμορφώσει μια στρατηγική για την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης· να χαράξει αυτόνομα τη στρατηγική των συνεργασιών της με βάση την αποδοχή ή όχι των θέσεών της, αφού πρώτα τις θέσει σε γόνιμη συζήτηση· να συμβάλει θετικά και καίρια στη διαμόρφωση ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης· να ανοιχτεί, να ακούσει και να ακουστεί.

σημείωση:
Τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς που θέλουν να συνυπογράψουν το κείμενο μπορούν να στείλουν το όνομά τους και τη νομαρχιακή στην οποία ανήκουν στο: ypografesdimar@gmail.com
ΥΓ. Ο συντάκτης του παρόντος ιστολογίου έχει ήδη υπογράψει το παραπάνω κείμενο. Το Σάββατο 02.11.2013 θα ανακοινωθεί ο πλήρης κατάλογος υπογραφών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου